luni, 25 aprilie 2011

Cum sa iei numere provizorii [numere rosii] pentru o masina Atunci cand iti cumperi o masina pe care nu doresti sa o tii, de obicei din strainatate, legea iti da dreptul sa circuli cu ea o luna cu numere rosii.


Cum sa iei numere provizorii [numere rosii] pentru o masina Atunci cand iti cumperi o masina pe care nu doresti sa o tii, de obicei din strainatate, legea iti da dreptul sa circuli cu ea o luna cu numere rosii.

Iata care sunt pasii daca vrei sa obtii numere provizorii pentru masina ta:
Procedura e simpla si se poate termina intr-o singura zi [daca esti din Bucuresti].
Ai nevoie de actul de proprietate asupra masinii [iar daca masina e cumparata din strainatate, iar tu nu esti primul cumparator, ai nevoie de tot sirul de acte de proprietate de la proprietarul strain pana la tine-deci si actele de proprietate ale intermediarilor-].
1. Ia actul de proprietate la tine impreuna cu buletinul si mergi la cineva care face asigurari. Asigurarea pentru numere provizorii e destul de ieftina [20 - 30 lei], prin urmare mergi la prima societate de asigurari care-ti iese in cale. Daca esti din Bucuresti du-te la Udristei, ca sa mergi la sigur.
2. Fa-ti o asigurare pentru numere provizorii dupa care mergi la un xerox si ia o cerere pentru numere provizorii[0,5 lei], pe care trebuie sa o completezi cu toate actele [la Udristei se gasesc acolo unde faci asigurarea, iar fetele ti-o si completeaza pentru 1 leu.
3. Fa copie xerox la toate actele pe care le ai inlusiv buletin si asigurare.
4. Mergi la un CEC din sectorul tau [daca esti din Bucuresti] sau orasul tau unde achita 2 taxe [taxa de autorizare provizorie si contravaloarea autorizatie], nu trebuie sa le tii minte numele pentru ca functionara de acolo va sti pe ce sa-ti ia banii. Aici vei da din buzunar aproximativ 25 de lei.
Nu mai este necesar sa traduci actele de proprietate daca ai cumparat masina din tarile deja consacrate [Germania, Olanda, Franta, Italia], cel putin in Bucuresti.
5. Asa ca nu mai e nevoie decat sa mergi cu toate actele la Inmatriculari Auto. Daca esti din Bucuresti ai grija ca biroul de inmtariculari s-a mutat din Udristei in Pipera, Sos.Pipera nr.49, sector 2, tel: 021.301.95.88 [putin mai sus de statia de metrou Aurel Vlaicu].
6. Ajuns la Inmatriculari inarmeaza-te cu rabdare, in Bucuresti trebuie sa iei un bon de ordine care te va ajuta sa stii cat mai ai de asteptat, prin urmare vei stii daca ai timp de un suc [de obicei ai timp de 10 sucuri si 6 cafele].
7. La biroul de inmatriculari vei mai plati 40 de lei contravaloarea placutelor, pe care le vei lua pe loc [cel putin daca esti din Bucuresti].
Atentie: Numerele rosii se dau de maxim trei ori , adica maximum 3 luni, caz in care pentru a doua luna in care vei dori sa le obtii trebuie sa mai aduci in plus "copia declaratiei vamale pentru vehiculele de provenienta straina pentru care se solicita inmatricularea in Romania".- --Cu numerele provizorii nu poti parasi teritoriul Romaniei.

Un comentariu:

  1. Salut. Totalul costului care e? acestea sunt toate actele pe care trebuie sa le ai? din tot ce ai zis tu totul te duce la 96.5 Ron. Atat costa? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere